Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije

JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM DIJELOVIMA PRIRODE
NA PODRUČJU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Vi ste ovdje: Naslovnica » Aktivnosti » Događanja » Obilježen Dan planeta Zemlje u 2011. godini
Ponedjeljak, 06 Srp 2020

Obilježen Dan planeta Zemlje u 2011. godini

E-mail Ispis PDF

       03 U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travanja) Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije i ove je godine provela niz aktivnosti vezanih za zaštitu prirode.

U suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom komorom i dipl. ing. Tatjanom Međimurec iz Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Agronomskim fakultetom iz Zagreba za tridesetak studenata pod vodstvom prof. dr. sc. Sanje Sikora u Gradskoj vijećnici grada Koprivnice ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije dipl. ing. Željka Kolar održala je prigodno predavanje na kojem ih je upoznala sa zaštitom prirode i zaštićenim prirodnim vrijednostima u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nakon predavanja organiziran je odlazak u Posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci gdje je održana terenska nastava i prezentacija tog zaštićenog područja.14

Osim toga u želji da se što šira javnost uključi u zaštitu prirode i informira o važnosti zaštite prirode za grupu djece Dječjeg vrtića Fijolica iz Novigrada Podravskog organiziran je terenski obilazak i prezentacija Posebnog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci.

Prigodnim člancima o djelatnosti Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije te informiranju o bogatstvu i raznolikosti zaštićenih i evidentiranih a potencijalno vrijednih prirodnih područja u Koprivničko-križevačkoj županiji kao važnom segmentu kvalitetnog života i sačuvanog okoliša Javna ustanova je imala za cilj dati svoj doprinos očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta Zemlje.

 

0102040509111213