Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije

JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM DIJELOVIMA PRIRODE
NA PODRUČJU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Vi ste ovdje: Naslovnica » Aktivnosti » Aktivnosti » Sudjelovanje Javne ustanove na XI. međunarodnim Danima Drave
Subota, 31 Lis 2020

Sudjelovanje Javne ustanove na XI. međunarodnim Danima Drave

E-mail Ispis PDF

U okviru niza aktivnosti koje su se odvijale prigodom obilježavanja ovogodišnjeg XI. međunarodnih Dana Drave ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije održala je prezentaciju i predavanje o Regionalnom Parku Mura-Drava u Koprivničko-križevačkoj županiji. Tim predavanjem se nastojala prikazati biološka i krajobrazna raznolikost zaštićenog područja, njegova bogata kulturno tradicijska-baština, ali i ukazati na potrebu očuvanja i održivog korištenja tog područja kao i potrebu učvršćivanja povezanosti ljudi i rijeke te uspostavljanja kvalitetnijeg načina življenja uz rijeku.

Održana su i predavanja o ušću Mure u Dravu prezentacijom Gorana Šafareka, WWF-ovom projektu „Europska linija života“ prezentacijom Olge Jovanović, Eko-centru Zlatna Greda u Kopačkom ritu prezentacijom Dinka Pešića iz Uduge za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek“, Rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav prezentacijom Nevena Trenca iz Državnog zavoda za zaštitu prirode i o istraživanjima ptica koja se već godinama provode na Dravi u prezentaciji Ivana Darka Grlice iz Prirodoslovnog društva Drava. U Domu mladih priređena je i izložba fotografija Gorana Šafareka „Regionalni park Mura-Drava – skladan suživot čovjeka i prirode“.

Organizator ovogodišnjeg XI. međunarodnog Dana Drave bili su Grad Koprivnica i Ekološko Društvo Koprivnica s partnerima: WWF-om, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije te udrugama članicama Dravske Lige.

PA030447 

PA030449PA030457 PA030443 PA030445 PA030453PA030441 PA030459 PA030467